tempestas

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Aké druhy snov poznáme

Všetky naše sny môžeme rozdeliť do niekoľkých kategórií:

PUDOVÉ SNY: patria medzi najbežnejšie sny. Majú priamu súvislosť so stavom našeho organizmu.Pokiaľ sa nám sníva, že sa objavíme kdesi uprostred Severného ľadového oceánu, je to pravdepodobne pre to, že nám spadla perina...Tieto sny nemavajú väčšinou nič spoločne s našim podvedomím a preto je zbytočné sa im viac venovať.

DOSLOVNÉ SNY: patria k tím druhom snov, kde znova prechádzame všetkými udalosťami dňa.Naša myseľ týmto spôsobom triedi a ukladá včetky informácie.Jedná sa o dokaonale logické sny. Väčšinou si však zapamätáme len útržky.

SNY SPLNENÝCH PRIANÍ: Sem, v ktorom sa nám splní naše želanie máva občas každý z nás. Týmto tipom snov treba venovať väčšiu pozornosť len ak sa budú opakovať.

BILANČNÉ SNY: Sú to sny, v ktorích sa snažíme sa vyrovnat s našimi emocionálnymi a psychologickými problémami. Tieto sny sú pre nás veľmi dôležité.Ich vyložením sa sa často o sebe dozvedáme aj to, čo nám blo skryté.

TVORIVÉ SNY: Patria medzi veľmi sugestívne sny, v ktorích môžeme dokonca nájsť aj kľúk k riešenie nejakého problému.

LUCIDNÉ SNY: tieto sny sa raz za čas objavia u každého z nás.Jedná sa uvedomie si snívania.Vďaka tomu môžeme svoje sny vedome riadiť.Človek sa dokonca môže naučiť si tieto sny navodzovať aj sám.

NOČNÉ MORY: Príčinou vzniku nočných môr možu byť rôzne aspekty-alkohol, káva alebo aj stres a depresie...Nočné mory sú sny, v ktorích trpíme beznádejou a hrôzou a často sa nedokážeme ani pohnúť a nie to ešte zobudiť.No pri trpezlivosti sa dá aj nočná mora odvrátiť pomocou formy lucidného snívania.

JASNÉ SNY: Do tejto kategórie radíme sny v ktorích dochádza k pohľadu do budúcnosti.Dokonca aj Karl G. Jung mal niekoľko snov predpovedajúcivh 1. svetovú vojnu.

OSUDOVÉ SNY: Sú to sny pomocou ktorích sa s nami snaží hovoriť vyššia moc.Takéto sny mávajú veľkí myslitelia a proroci.

 

    

sny | stály odkaz

Komentáre

  1. ?
    Ak je ten sen niečo ako deja-ve .... myslím tým že si naň vzpomeniem ked už sa začína diať tak je to tiež ten JASNY. dá sa to vyvolať aby som si naň vzpomenula skôr myslím tým o niake dni
    publikované: 24.07.2006 20:26:18 | autor: Sarah (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. RE:Sarah
    Da sa jedine ak si navodis vedome snivanie, alebo inak nazvane Lucidny sen...jedna sa o sen, ktory si plne uvedomujes jeho dianie mozes ovplyvnit, ale tak isto mozes aj sledovat jeho dianie z uzadia.Sny sa nam snivaju len vo faze R.E.M.Tuto fazu zaziva clovek niekolko krat.Uvediem onedlho na blog clanok, kde popisem ako si navodit LD sny a ako zmapovat svoj spankovy cyklus aby sme vystihli fazu R.E.M.Dalej popisem ako si z tejto faze zapamatat co najviac.
    publikované: 25.07.2006 15:12:42 | autor: tempestas (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. lucidny sen
    ja mavam dost casto lucidne sny:Dje to haluz...minule sa mi snivalo ze som na ostrove a nemohla sa odtial dostat...a zrzu som si uvedomila ze ved to je iba sen a v sne mozem robit co chcem a uletela som:Dhaluz nie?
    publikované: 07.05.2007 18:51:50 | autor: lady_anjelik (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014