tempestas

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Najznámejšie duchárske miesta

(aspoň zopár)

Veľká Británia

 

Hamton Court, Londýn

Ľudia o ňom hovoria ako o najstrašidelnejšom zámku vo Veľkej Británii. Podľa očitých svedkov a strážnikov sa v zámku objavujú záhadné bytosti, je počuť búchanie dverami, klopanie a kroky, ktoré akoby nikomu nepatrili. Pred pár rokmi preletelo médiami video, na ktorom je strážnymi kamerami zachytený človek akoby priesvitný, odetý v dobovom oblečení, ktorý otvára a zatvára núdzové dvere.



Tower, Londýn

Po tejto známej londýnskej pamiatke sa podľa mnohých svedectiev potuluje duch zavraždeného canterburského arcibiskupa Thomasa Becketa, popravenej manželky Henricha VIII a mnohý ďalší. Zvláštnosťou pamiatky taktiež je, že strážne psy odmietajú vstúpiť do jednej z veží a občas sa tam objavujú predmety, ktoré tam nepatria a takisto odtiaľ rôzne predmety miznú bez vysvetlenia.



Sídlo Raynham, Norfolk

V tomto paláci najčastejšie vídať ducha Dorothy Walpoleovej, dcéry Roberta Walpolea, člena Britkého parlamentu. Jej duch sa objavuje väčšinou okolo polnoci, odetá v hnedom rúchu, prechádza stenami a nereaguje na nič vôkol seba. Očitý svedkovia popisujú, že namiesto očí má tmavé tiene. Občas sa taktiež objavuje v podivnej hmle a je cítiť mrazivý vánok.


Slovensko

 

Bojnický Zámok

Očitý svedkovia, najčastejšie z bezpečnostnej služby, videli ako sa dvere otvárajú samé, predmety sa rôzne premiestňovali, otáčali sa kľúče v zámkoch. Na zámku boli videní rôzny duchovia a iné záhadné bytosti. Medzi najväčšie záhady zámku patrí tekutina, ktorá vytekala zo sarkofágu grófa Pálfyho. Tekutina sa neskôr menila na záhadnú tuhú hmotu.




Hrad Turňa

Ľudia svorne tvrdia, že na zrúcaninách hradu a v jeho okolí vídať ducha mladej dievčiny, ktorá zo žiarlivosti prebodla milenca svojej sestry a neskôr zabila i samú seba. Často ju vidno ako sa prechádza, kvíli a narieka.




úvahy,zaujímavosti, a iné | stály odkaz

Komentáre

  1. no este by som spomenul
    zo Slovenkych hradov aj zrucaninu hradu Sarism, bo vraj bol opusteny prave kvoli tomu. že v nom stasilo... bol som tam ale nijake strasidlo som nevidel :))) ale budu fotky odtial, neviem este presne kedy, ale budu, musim sa donutit a mat viac casu na to aby som ich pozmensoval a vytriedil a tak ....
    publikované: 20.04.2007 18:01:18 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  2. hrad Saris samozrejme
    bo hrad Sarism u nas nie je :))) teda neviem zeby vobec s takym nazvom bol niekde nejaky hrad :))) ... ach, som sa nejako rozkecal :)
    publikované: 20.04.2007 18:02:10 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  3. saris
    je kopec dalsich miest a hradov, ktore maju svojich ''dvornych ducov''. vlastne neviem, ci existuje nejaky v ktorom by aspon raz nezastrasilo:)
    publikované: 20.04.2007 18:55:04 | autor: TEMPESTAS (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ...ehm
    duchov...nie ducov:)))
    publikované: 20.04.2007 18:55:25 | autor: TEMPESTAS (e-mail, web, autorizovaný)
  5. :D
    dnes sa bol na blog zrejme pozriet aj nejaky pravopisny duch
    publikované: 20.04.2007 20:09:12 | autor: dreaming-one (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Bojnice
    Ano v Bojniciach sme boli o 00:00 do 1:00 sme stihli vtedy aj ten vytekajuci sarkofag. Ucastnici boli Za radio Beta Alena Rafaelova, technik Tryskac, ja a Majka N. za tu duchovnejsiu cast ludi. Kastelan nam ukazal aj pracovnu (jeho ) kadial pravidelne o 21:00 prechadza zena. bohuzial sme dosli az o 23:15 tak sme si to nemohli pozriet. Zaujimava je aj 6 hranna veza (hexagram) ktora bola prazdna lebo... :D inak boli tam zaujimave veci ktore mi ale v tom okamihu moc zaujimavo a veselo nepripadali.
    publikované: 21.04.2007 08:03:09 | autor: redhawk (e-mail, web, autorizovaný)
  7. zahada
    Inak ak mozem odporucit v BA staci Dom sv. Martina a okolie. V KE Dom sv Alzbety. a najznamejsi Trenciansky (tam obcas je vidiet nejaky jazdec:) )
    publikované: 21.04.2007 08:05:22 | autor: redhawk (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Kedy pojdeme na hrady?
    Ja xcem v lete pobehat nejake zajuimave miesta na SVK. Nejake hrady, nejake powerplaces, ... tipy?
    publikované: 02.05.2007 14:17:28 | autor: Lilith (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. velmi chcem vidiet ducha a nič som nevidela v zivote
    chcem ist na hradu ale neviem ci tam bude duch :-/ od 14 rokov do terazjsšie velmi chcem vidiet duchovia!
    publikované: 28.07.2008 19:20:32 | autor: Dominika (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014