tempestas

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Očisťovanie podvedomia, alebo prečo sú niektoré sny také hnusné

Ľudský mozog je tak nedokonalý vo svojej dokonalosti...

 

Ako sa človek vyrovnáva so starosťami? Niekto sa problému postaví a snaží sa ho vyriešiť, niekto si zváži urgentnosť problému a postupuje s riešením podľa toho a podaktorí neurobia ani jedno ani druhé a položia svoje trápenie do kúta vedľa ostatných.

 

Prvá skupina ľudí žije vyvážene, ich myseľ netrápia zbytočné stresy nad neriešiteľnosťou trápení, neutápajú sa v sebaľútosti a vedia sa pozrieť svetu do očí. To sa odráža aj v ich snovom živote. Poväčšine žiadne sny nemajú a keď sa im aj nejaké objavia, väčšinou sú to zbytkové vnemy z prežitého dňa, ktoré sa v hektickom prostredí nestihli spracovať.

 

Druhá skupina je medzičlánkom.  Po dobre premyslenom výbere venujú svoje sily na riešenie ťažších problémov a tie jednoduchšie si nechajú, kým na ne nebudú mať náladu a čas. V ich snovom živote často prebieha  tzv. očista, kedy sa im snívajú sny, ktoré im pomáhajú prečistiť podvedomie od zbytočností.

 

Posledná skupina je na tom bohužiaľ najhoršie. Trápenia, starosti a ich následné riešenie odkladajú na neurčito a schovajú kdesi hlboko do seba s pocitom, že keď sa tým nebudú zaoberať, neublíži im to. To, čo ich núti jednať týmto spôsobom nie je nič iné iba strach. Z neúspechu, z odmietnutia, z prekonania seba samého, nehovoriac o širokom spektre ostatných menších strachov. A ako sa s tým vyrovnáva ich podvedomie? Sny, ktoré sa im snívajú sa dajú nazvať hororom. Nakoľko v reálnom živote nemajú dostatok síl na to, aby svoje strachy prekonali, podvedomie na seba preberie túto prácu. Máte strach zo skúšky? Áno, môžete čakať, že sa Vám bude snívať o tom, ako sedíte v lavici úplne nahý a pred Vami papier s otázkami o akých ste v živote nepočuli a ešte k tomu sa Vám vypíše pero. Alebo žeby ste sa báli tmy? Taká malá snová prechádzka po temnej nočnej ulici, kde sa v tieňoch hmýria postavy, ktoré Vám chcú ublížiť je samozrejmá.

To, že sa Vám snívajú sny, kde sa Váš strach odprezentuje v celej svojej kráse neznamená, že musíte sám so sebou viesť vojnu a zapierať v sebe myšlienky na akékoľvek snenie a báť sa dokonca i zaspať. Práve naopak. Podvedomie k nám hovorí jasne: Prežite si to! Treba si vtedy uvedomiť nasledovné:

1- Je to len SEN.

2-Sny sú vo väčšine odrazom nášho podvedomia, počúvajte ho!

3-Sny, ktoré nám ponúkajú hlbší pohľad do nášho strachu nás chcú naučiť sa mu postaviť.

4-Sny nás pripravujú. Ak by sme raz museli čeliť niečomu, čoho sa bojíme a čo sa nám už snívalo, bude to o to ľahšie, nakoľko sme si to už raz prežili. V sne. Vieme akým pocitom máme čeliť a akým reakciám sa máme vyvarovať.

5-Prijmite ich! Ste to vlastne Vy, tak prečo proti sebe bojovať?

 

Stačí sa otvoriť svojmu podvedomiu a počúvať ho. Čo bude ďalej, je na Vás...

 

 

 

 


sny | stály odkaz

Komentáre

  1. a s cim sa chce vyrovnat
    moje vedomie ci podvedomie ked zijem v celku pohodovy zivot ale snivaju sa mi nasilne sny? Alebo ked som dokonale stastna s mojim milovanym a zrazu sa mi sniva ze mi je neverny? Prejavuju sa tu len moje obavy, ze co ak?, alebo mam ten sen vazne "pocuvat"? Ja snom nerozumiem, také sny mi akurat skazia cely den.
    publikované: 26.09.2006 06:32:01 | autor: kc (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. mna
    by zase zaujimalo, ze jednak nemam ziadne sny alebo si ich nepamatam a jednak nemam pocit ze by som zil pohodickovy zivot.

    tak co som? vynimka potvrdzujuca pravidlo? alebo mam zlu pamat? alebo sa mam ist dat vysetrit? :)
    publikované: 26.09.2006 11:03:22 | autor: antitalent (e-mail, web, autorizovaný)
  3. To kc:
    nuz moze to byt viac veci...jednak sa moze jednat o prirodzeny strach zo straty milovanej osoby, alebo jeho nevery a pod. Vravi sa ze kazdy sen treba pocuvat. I ked sa moze jednat o zbytkove vnemy z predchadzajuceho dna, vzdy sa da najst nieco, symbol, ktorym sa nam podvedomie snazi nieco povedat. Vyznam symbolov treba hladat najma sam v sebe, nakolko my sami sa najlepsie pozname. Ak sa ti sniva, ze ta partner podvadza, uvedom si ake pocity si v tom sne mala, ako konkretne to vypadalo a aka bola tvoja reakcia na to. Podla toho sa da zistit, ci sa jedna o strach, alebo napr. o vycitky z nejakej chyby vo vztahu, ci na tvojej alebo jeho strane.
    Ak clovek aj zije navonok pohodizkovy zivot, neznamena to, ze v nom neexistuju prirodzene obavy, ktore sa prejavia prate vo svete snov.
    publikované: 26.09.2006 13:55:44 | autor: tempestas (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. To antitalent
    :)ziadne vysetrenia netreba. To, ze si nepamatas sny moze mat mnoho pricin. Napriklad ak zijes v strese, tvoje telo ma energeticky deficit, nakolko vacsinu vycerpas pri rieseni problemov, alebo ich zaoberanim sa, trapenim sa nad nimi. Preto sa telo potrebuje rychlo docerpat aspon pocas noci a trvanie fazy, v ktorej sa ti snivaju sny(R.E.M) je bud velmi kratke, alebo ziadne.Po faze R.E.M nastava faza hlbokeho spanku, kde sa telo regeneruje. AK zijes zivot, ktory nie je zdaleka pohodickovy, na to je jednoduchy recept a to relax...:)
    publikované: 26.09.2006 14:00:20 | autor: tempestas (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Fotomilan
    ako mam vedieť čo znamená sen ,aj keď si pamätám detaily a nemám zážitok z predchádzajúceho dňa.Úplne od veci sny. Napr. Som so svojou rodinou a priateľmi na hubách, nikto nič nenašiel iba ja obrovské dubáky a veľmi veľa. No povedzte mi ako sa mi to môže snívať, keď je všade toľko dážďu, že nemám šancu ísť zbierať huby.
    publikované: 04.06.2010 10:01:53 | autor: milan (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014