tempestas

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čo to znamená?

Písmeno F a G

Písmeno F:


Feng – shui(voda-vietor, doslov. preklad) – stará čínska filozofia o pochopení vzťahu medzi človekom a prírodou. Stavia na poznaní, že človek a jeho okolie(obydlie) sa navzájom ovplyvňujú a preto by mali žiť v harmónii a súznení. Preto sa vo Feng-shui kladie dôraz harmonizáciu miesta, kde ľudia žijú. Cieľom Feng-shui pri harmonizácii obydlia je dosiahnuť, aby sa energie Jin a Jang dostali do rovnováhy.

 

Fluidum – neviditeľná, ale skutočná látka.

 

Fetiš – predmet, v ktorom je obsiahnutá istá magická sila. Funguje ako modla.

 

Fytoterapia – liečenie pomocou liečivých rastlín. Fytoterapia sa využíva ako pri liečbe tak i pri prevencii pred chorobami.


Písmeno G:

Glosolália – hovorenie nezrozumiteľným jazykom(vydávanie rôznych zvukov, koktanie, hovorenie rôznych slabík bez určiteého významu...). V náboženstve sa glosolália považuje za znak spojenia sa s určitou bytosťou zväčša pri modlitbe, alebo prežívaní náboženského tranzu. O glosolálii sa hovorí i ako o dare „hovorenia jazykmi“, alebo „dar jazykov“.

 

Grimoire(Grimoár) – pôvodne rukou písaná zbierka teórie, ktorá vychádza zo skúseností mága/čarodeja a pod. V minulosti sa takáto kniha dedila z generácie na generáciu.

 

Grafológia – štúdium rukopisu určené na analýzu osobnosti. Rozborom písma prichádza k diagnostike osobnosti a ďalších psychických procesov. Dokáže určiť jej povahové rysy. Napriek tomu, že je grafológia dnes uznávaná ako jeden z odborov psychológie sa nájdu jedinci, ktorí ju považujú za šarlatánstvo.

 

Geomantia – veštenie pomocou náhodných aktivít, ako je napríklad vrhanie kamienkov, ťahanie farebných gulôčok z vrecúška a podobne.

 

Gyromantia – veštenie z magických kruhov.

Od A po Z | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014